Podere Lama
Waar je tot jezelf komt ...

Omgeving

De vele oude dorpjes op de toppen van de heuvels zijn heel bijzonder en een must om te bezoeken. In de historische borgo (oude gedeelte) van Castelnuovo di val di Cecina kan je ronddwalen door de steegjes, je vergapen aan de prachtige huizen en heerlijk pizza eten bij Fabrizio in Il Punto

Het dorp is op drie kilometer afstand en zowel lopend als met de auto goed te bereiken. Hier zijn allerlei voorzieningen zoals een supermarkt, een slager, een bakker en vele gezellige kleine snuffelwinkeltjes. 

Op het terrein kunnen verschillende wandelingen gemaakt worden. In de omgeving van Castelnuovo zijn rood-wit routes en 15 bewijzerde wandelroutes te lopen. 

In de dorpen rondom Castelnuovo zijn dorpsfeesten, muziekavonden, zowel klassiek als modern, wandelingen door de borgo met gids, bezoek aan Sasso Pisano met gids etc etc, voor informatie klik hier.

Op de website of in de app Valdicecina Outdoor kan je veel wandel- en fietsroutes vinden in de omgeving

In de omgeving wordt veel gefietst. Vanaf het terrein kan je alleen met je ATB direct wegfietsen en zijn de routes oneindig. Er zijn mooie downhill routes uitgezet in de bossen van Castelnuovo di val di Cecina.

Met een racefiets moet je eerst drie kilometer naar de verharde weg lopen/rijden. 

Oude ruïnes, graftombes, eindeloze wandelingen door het nationale park Monterufoli, riviertjes waar je kan afkoelen in het water en vuurtjes kan maken om broodjes te bakken. Er is heel veel te doen in de omgeving.

Elke dag is er wel ergens een markt waar je verse producten uit de omgeving kunt kopen.

Voor wijnliefhebbers is er een wijnproeverij mogelijk en als er genoeg gegadigden zijn wordt de houtoven aangestoken om zelf pizza's te bakken.

Rondom Castelnuovo di Val di Cecina wordt energie opgewekt met behulp van stoom door aardwarmte. Deze milieuvriendelijke energievoorziening schept werkgelegenheid en natuurlijk ook groene stroom voor de omgeving. Op verschillende plekken komt deze stoom uit de grond en ook daar kan je prachtige wandelingen maken. Er is ook een museum,  Museo della Geotermica.

Met de aardwarmte worden baden opgewarmd bij Sasso Pisano (10 km), hier kan je heerlijk buiten relaxen en van het warme (hete) water genieten.

Natuurlijk zijn Pisa, Florence, San Gimignano, Volterra en Siena een bezoek waard. Allemaal te bezoeken in 30 tot 90 minuten rijden door het prachtige Toscaanse landschap.

Het strand, op slechts 50 minuten rijden, is ook een echte aanrader. Genieten van het lekkere zeewater, de Italiaanse gezinnen en natuurlijk de zon. Je kunt hier ook surflessen nemen.

Blijf je een dagje thuis, ga dan eens lekker zitten onder de enorme takken van de 700 jaar oude eik op Lama. Je hebt dan een verbluffend uitzicht richting de Apennijnen. Of neem een duik in het mooie zwembad!

De oude eik staat langs de zoutroute. Deze route werd vroeger gebruikt om met ezels en paarden, zout van de kust naar Siena te brengen. Op Lama kon men overnachten en in het oude tolhuisje dat er nog staat, hun tol betalen.

E-mailen
Bellen