Podere Lama
        Waar je tot jezelf komt ...                    

Omgeving

De vele oude dorpjes op de toppen van de heuvels zijn heel bijzonder en een must om te bezoeken. In het historische borgo (oude gedeelte) van Castelnuovo di val di Cecina kan je ronddwalen door de steegjes, je vergapen aan de prachtige huizen en heerlijk pizza eten bij Fabrizio in Il Punto.  Het dorp is op 3 km afstand, zowel lopend via het bos of via het dal, als met de auto goed te bereiken. Hier zijn allerlei voorzieningen aanwezig zoals een supermarkt, een slager, een bakker en vele gezellige kleine snuffelwinkeltjes.

Op het terrein kunnen verschillende wandelingen gemaakt worden. In de omgeving van Castelnuovo zijn rood-wit routes en 15 bewijzerde wandelroutes te lopen. 

In de omgeving wordt veel gefietst. Vanaf het terrein kan je alleen met ATB direct wegfietsen en zijn de routes oneindig. Met een racefiets moet je eerst 3 km naar de verharde weg lopen/rijden.

Oude ruïnes, graftombes, eindeloze wandelingen door het nationale park Monterufoli, riviertjes waar je kan afkoelen in het water en vuurtjes kan maken om broodjes te bakken. Er is heel veel te doen in de omgeving.

Elke dag is er wel ergens een markt waar je verse producten uit de omgeving kunt kopen.

Rondom Castelnuovo di Val di Cecina wordt energie opgewekt met behulp van stoom en aardwarmte. Deze milieuvriendelijke energievoorziening schept werkgelegenheid en natuurlijk ook groene stroom, verwarming etc. voor de omgeving. Op verschillende plekken komt deze stoom uit de grond. Hier kan je prachtige wandelingen maken, ook is er een museum,  Museo della Geotermica.

Met deze aardwarmte worden baden opgewarmd bij Sasso Pisano (10 km), hier kan je heerlijk buiten relaxen en van het warme (hete) water genieten.

Natuurlijk zijn Pisa, Florence, San Gimignano, Volterra en Siena een bezoek waard. Allemaal te bezoeken in 30 tot 90 minuten rijden door het prachtige Toscaanse landschap.

Het strand, op slechts 40 km rijden, is ook een echte aanrader. Genieten van het lekkere zeewater, de Italiaanse gezinnen en natuurlijk de zon. Je kunt hier ook surflessen nemen.

Of lekker zitten onder de enorme takken van de 700 jaar oude eik die op het terrein staat, met een verbluffend uitzicht richting de Apennijnen. De oude eik staat langs de zoutroute. Deze route werd vroeger gebruikt om met ezels en paarden, zout van de kust naar Siena te brengen. Op Lama kon men overnachten en in het oude tolhuisje dat er nog staat, hun tol betalen.

Dit alles in rust en zonder toeristen!