Podere Lama
Waar je tot jezelf komt ...

Gastenboeken

Wij zijn enorm enthousiast over Podere Lama, maar het gaat erom wat onze gasten vinden. We zijn heel blij en best trots dat zij zo positief zijn over Lama. 

14 juli

Je zou de tijd vergeten op deze stek. Wat een geweldig mooie lokatie in the middle of nowhere, een klein paradijs. Het mooie weer en alle ingredienten van Lama hebben ons een fantastisch vakantie gevoel gegeven.

4 juli

Wat een paradijs is het hier! We hebben 3 weken genoten van ons tiny huisje il Pino en gaan opgeladen en vol plannen terug naar huis. De omgeving is prachtig met z'n flora en fauna (herten, vuurvliegjes show, hagedissen, reuse padden, landschildpadden, vlinders, stekelvarkens, neushoornkevers enz…). De 2 dagen op Elba waren geweldig, echt top en huur daar een scooter!  We Love Lama ...….

Frank en Bea

 

7 juni

Warm ontvangst, heerlijk verblijf, hulp bij werkelijk elke vraag: dit is een fijn verblijf geworden in een super huis, super plekje met jullie als exponent! We gaan zeker terug komen want er zijn nog zo veel zaken te ontdekken in de omgeving....

Alexandra en Cees

 

19 mei

Dit hadden we veel eerder moeten doen! Wat een plek!

Wij komen graag nog eens terug.

Ardi en Koos

 

18 mei

De tijd is voorbij gevlogen! Wat een prachtig appartement is dit, echt heel bijzonder en mooi gemaakt. Heerlijk geslapen in het fijne bed en vooral veel plezier gehad van de mooie houtkachel!

Hans en Anke Kolkman


16 mei

Een heerlijk verblijf met: roepende koekoek, blaffende herten knorrende zwijnen, warme douche, inspirerend toilet, Pizza avond, rode wijn en Italiaanse route beschrijvingen. Door het weer optimaal genoten van het complete interieur van onze pipowagen.

Frieda en Johannes


3 mei 2019

Wat hebben jullie een prachtige plek en wat fijn dat wij daar van mogen genieten! Bedankt voor de gastvrijheid en misschien komen we nog eens terug om van het prachtige uitzicht te genieten.

Anton & Maria


25 april 2019

De eerste gasten van het seizoen! Hele fijne dagen hier gehad en een aantal mooie uitstapjes: Volterra, Siena en lekker gewandeld. Dit was onze eerste kennismaking met Toscane, zeker voor herhaling vatbaar! We hebben nog 2 wilde zwijnen met 8 jongen en een ree'tje gespot. Hartelijk dank voor de fijne dagen!

Thijs en Sanne


30 september 2018

De laatste gasten van het seizoen. Wat een heerlijk plek hebben jullie hier. Eigenlijk hoef je niet eens meer op pad. Maar toch veel gezien en gedaan. Bedankt voor alle tips en de rust waar we naar op zoek waren. De week was veel te snel voorbij. Tot snel.

Jeroen & Guusje. 

23 september 2018

Lama straalt niet alleen rust uit maar vooral karakter. Wat een historie. Prachtig om te zien hoe jullie dit met liefde passie omarmen. Keep on going! P.S. Knuffel voor Fabrizio.


Johan & Dolf


18 september 2018

Eenmaal aangekomen hoor ik maar één woord…..WOOW….!!! Wat een geweldige hartverscheurende, adembenemende, rustige, prachtige plek vind ik hier. 

Linda


28 augustus 2018

Kronkelige weg. Oase van Rust. Stilstaand verlangen. Wat een heerlijke tijd hebben we gehad op deze plek onder de zon. Langs een eeuwenoud pad. Bij een eeuwenoude bron. Dank voor jullie gastvrijheid.

Marjolijn & Andy.


22 augustus

Wat nou God in Frankrijk. Het paradijs is hier op Podere Lama. In alles is de liefde en passie te voelen waarmee jullie deze toch al mooie plek vormen tot een paradijsje. Zwemmen tussen de vlinders, hangmat met uitzicht op het dal, de altijd gevulde Cantina, teveel om op te noemen. 

Rob & Christa21 augustus 2018

Wat een ongelooflijk fijne plek is Lama. Rust, stilte, vogeltjes, prachtige adembenemende natuur, zonsop- en ondergangen, vallende sterren en nog duizend andere dingen. Alles even mooi. Wij komen zeker terug. 

Lisette & Paul


11 augustus 2018

Het appartement is heerlijk, luxe en toch buiten. Adembenemend wat een uitzicht. Pizza in het dorp bij il Punto is heerlijk. Strand bij Follonica is heerlijk. We hebben een heerlijk week gehad. Veel succes met Podere Lama. 

Jaap & Elise


8 augustus 2018

Wij hebben erg genoten van de stilte. En heerlijk om te werken in zo’n goed uitgeruste keuken. Wij kunnen niets verzinnen wat ons verblijf op Lama nog beter had kunnen maken. 

Jan Willem & Eveline


4 augustus 2018

Fijne week gehad in een superhuis met prachtig uitzicht. Veel gezien, zoals; Sasso Pisano met wandeling C12 door Parco Geotermica, Monte Castelli, Volterra, Siena en het gratis Museo Geotermica in Lardarello.

René en Liesbeth


3 augustus 2018

Toscane is prachtig en Podere Lama is hierin een schitterende plek. We hebben twee fantastische weken gehad. Leuke ontmoetingen, schitterende dorpjes, wijds strand, hobbelige weggetjes, mooie wijnen en fascinerend, stoom uit de grond. 

Anna Liva & Durk Jan


27 juli 2018

We hebben het hier echt geweldig gehad! Waanzinnig mooie plek en totaal het vakantiegevoel gekregen. Superbedankt voor de gastvrijheid, de mooie plek en de goede sfeer. 

Wes & Kim


Op de website lees je alleen korte quotes maar onze gasten schrijven werkelijk geweldig proza. Een paar pagina's om een beetje een gevoel te krijgen zie je hieronder. Klik voor een vergroting. 14 juni 2018

Wij wensen jullie nog heel veel succes met Podere Lama. Zo’n uniek project met een klare visie, gedragen door heel enthousiaste en warme mensen, kan alleen maar slagen. Dank voor al het moois dat jullie te bieden hebben. 

Dirk & Ann


Mei 2018

Een paar herinneringen: de duizende sterren, de geur van brandend hout, die elke dag weer andere en altijd mooie uitzichten, nachtegaal, uil, koekoek, krekels, de stilte vol geluid, het prachtige huis, Florence, Siena, Radicondoli en nog veel meer. 

Antoon & TrudiWe hebben enorm genoten en gaan met rust in ons hoofd terug naar Nederland. Prachtige plek hebben jullie hier. Dank voor de warme ontvangst en de leuke gesprekken. 

Mirjam & Ab


6 juli 2017

We hebben genoten van de wandelingen naar het dorp, de koffie op het dorpsplein, de prachtige omgeving en de mooie vergezichten. Alles is met evenveel liefde, aandacht en respect gemaakt. 

Sjoerd, Claire & Det


4 september 2017

Wat een heerlijke plek hebben jullie gecreëerd met jullie familie. Heel fijn dat we daar een poosje van mee mochten genieten. Het chalet is ons goed bevallen en we komen graag een keer terug.

Albert-Jan & Marlies


18 september 2017

De rust is oorverdovend. Stil maar zelfverzekerd vertelt de stokoude Eik aan mijn linkerflank zonder woorden wat er tijdens zijn 700-jarige leven onder zijn bladertooi voorbij is getrokken. Er heerst harmonie op dit landgoed van Podere Lama.

Glenn & Linda

9 mei, 2017

De rivier de Pavone, ronduit genoten daar van het kabbelende water, rust en schoonheid. En genoten van al onze uitstapjes, wandelingen en meer, een onvergetelijke ervaring. 

Corrie & Hans.


3 juli 2017

Dank voor jullie gastvrijheid op Lama. We hebben genoten van het prachtige Toscane, de superleuke pipowagen, de rust en vergezichten op Lama. Voor ons de eerste keer in Toscane, we komen zeker nog weer terug.

Liefs, Jan & Jantina.


20 juli 2017

Govert, je bent een open en eerlijke gastheer. We hebben ons hier vrij en op ons gemak gevoeld en komen zeker nog eens terug. Het lijkt ons heel leuk om dan een pottenbakkerscursus van Mattijn te krijgen. 

Lennert & Charlotte


11 augustus 2017

Al liggend in een hangmat, af en toe een duik in het zwembad en s’avonds genieten van een zelfgemaakte pizza. Een dag op Lama is allesbehalve een straf. 

Amber & Daan


4 september 2017

Lama is de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes in Toscane. Siena, Florence, Volterra, San Gimignano, om maar wat plekken te noemen die wij hebben bezocht. En op Lama zelf kom je heerlijk tot rust. Zelfs tijdens een onweersbui voel je je veilig in de pipokar. 

Liselotte & Peter


21 mei 2017

De route vanaf Castelnuovo naar Podere Lama is verbazingwekkend. Eigenlijk denk je steeds dat je verkeerd gereden bent. Maar niets is minder waar! Wat een paradijs op aarde. Een aanrader voor iedereen die natuur en rust zoekt. 

Rob & Lia12 juni 2017

Prachtig appartement, volledig uitgerust, heerlijk balkon en open haard. Voor ons de ideale uitvalsbasis voor mooie wandeltochten in Riserva Naturale die Monterufoli. Heerlijk gewandeld in de prachtige natuur.

Sierd & Maysam


Juli 2017

Een zuiver stukje Toscane en een statelijk verheven Podere Lama. Een kundig balans tussen vrijheid en verbinding. Matijn en Govert, bedankt hiervoor. Jullie behouden hier vast het paradijs. 

Erik & Di

Tips: Zwemmen in de Pavone naast San Dalmazio. Vijgen plukken. Parco Geotermica in Larderello. Relaxen onder de oude eik.


8 juli 2017

Een weekje Toscane op Podere Lama, wat is dat heerlijk! Een plek waar je goed tot rust kan komen en wil je iets weten dan staan Govert en Mattijn voor je klaar. Hartelijk bedankt voor deze heerlijke week, we hebben genoten. 

Alexander & Geertina.


27 juli 2017

Prachtige plek
Oorverdovende stilte
Dromen worden waar
Eerlijke en gemeende gastvrijheid
Rust en ruimte
Enthousiaste eigenaren

Leve
Al deze
Mooie
Aandacht voor

La Dolce Vita

Sira, Zinzi, Hugo & Karin


10 september 2017

Wat hebben we enorm genoten van dit heerlijke huis, het prachtige land eromheen, het uitzicht, het zwembad, de hangmatten, de rust, respect voor mens en natuur, het heerlijk eten, de gezelligheid, Siena, de wandelingen, de zon en van elkaar.

Raymond en Marieke


20 september 2017

Deze plek is magisch en doet wat met je. Het nodigt uit om te zijn. Het is lastig te omschrijven maar voor ons was het hier mogelijk om de rijkdom van eenvoud te ervaren. Wat een beleving.

Emile & Aukje

 25 september 2017

Eind van de wereld. Wat een uitzicht. Wat een stilte. Wat een gastvrouw en gastheer. Wat een omgeving. Wat een heerlijk appartement. De lat ligt nu wel erg hoog voor andere locaties. 

Carole & Tom


7 juni 2017

Wat een rust, wat een eenvoud en wat is het leven dan simpel en goed. Vier dagen La dolce vita gehad. Bijzonder om te zien met hoeveel enthousiasme, liefde en aandacht jullie de boel runnen, een groot warm bad. 

Roos, Otte & Freek


3 juli 2017

Op de boot van Elba naar Toscane vinden we online de kleine Podere Lama. Daar willen we naartoe. Na een zoektocht door het bos worden we door boswerkers de weg gewezen. Wat een mooi plekje, rust en stilte. Dank je wel lieve mensen. 

Gerlof en Nijnke


6 juli 2017

Zeven dagen mogen beleven op deze heerlijke camping. Iedere ochten ontbeten met een prachtig uitzicht.  Onderweg naar etentjes of activiteiten hebben we nog een familie zwijnen gezien en mooie overstekende hertjes. 

Jelle & Jolijn14 juli 2017

We waren verrast door de dieren die we gezien hebben; een familie wilde zwijntjes, een hert, een schildpad en een doodgereden slang (die was het minst leuk:-). Heel bijzonder om zoveel dieren in het wild te zien. Veel dak.

Nienke & Tim15 juli 2017

We hebben nog maar een paar dagen op deze leuke camping gestaan maar we zouden nu al langer willen blijven dan afgesproken. Het is genieten hier. Kampvuur, zwembad, pizza-avond en de wijn zijn allemaal heerlijk. 

Noraly & Merel


20 juni 2017

Dank voor de heerlijk twaalf dagen onthaasten. De gastvrijheid staat bovenaan, maar vergeet ook niet de rust, omgeving, zwembad, beesten, pizza en mooie tentplekken. 

Dennis & Eva


Juli 2017

Welke datum het is, weten we niet. Da’s vakantie. Wat een heerlijke plek. Rust, stilte, gastvrij, vuur, pizza’s bakken, mooie mensen ontmoeten, een beetje regen, naar de sterren kijken. We gaan niet graag weg. Tot een volgende keer. 

Juliette, Marielle, Luna en Thomas


Juli 2017

Het was superfijn hier. Schitterende omgeving, heerlijk rustig op de camping. Alles goed georganiseerd. Een aanrader. Tot nog eens!

Anneke, Joris, Miranda en Ka


24 augustus 2017

Met veel plezier hebben we onder de zeer oude eik gestaan. ’s Morgens vroeg eruit om herten te gaan spotten als we wakker werden van het burlen. Alle leuke bezienswaardigheden uit het boekje gezien en fijn gewandeld. 

Louise & Ronald


25 augustus 2017

We overwegen ernstig om volgend jaar weer terug te keren. Bedankt voor alles namens de hele Frielink familie.

Juna & Mischa5 september 2017

Het boekje met tips is erg leuk. We hebben er verschillende locaties bezocht. Il Punto is echt een aanrader en we vonden het gezellig om samen daar te eten. Bedankt voor alle mooie verhalen. 

Hans & Ellen13 september 2017

Dat we hier terugkomen is een garantie. Wat een bijzondere plek en wat een bijzondere onmoeting. Alsof we elkaar al jaren kende. 

Carlo en Annelies14 september 2017

VUUR (Hartelijk, Warmte, Passie, Enthousiasme, Pizza’s bakken, Zon)
WATER (De Bron, Krachtig, Doorzettingsvermogen, Vitaliteit, Zwembad)
LUCHT (Wind, Gesprek, Humor, Zuiver, Oude Eik, Positiviteit)
AARDE (Landgoed, Realiteit, Geur, Werken, Bergweg, Dankbaarheid)

Dank Everdien