Podere Lama
Waar je tot jezelf komt ...

Gastenboeken

Lees hieronder wat onze gasten geschreven hebben over hun bezoek aan Podere Lama:


8 juli 2024

Wat een terrein en wat een rust! We kenden de omgeving best goed maar dit hadden we nog niet ontdekt. Alles tot in de puntjes verzorgd en geregeld. Dank voor de fijne 2 weken.

20 juni 2024

We hebben genoten van rust, ruimte en al het moois op Lama. Wat een uitzicht, schoonheid en stilte!

11 mei 2024

Dank voor het super verblijf! Jullie gastvrijheid en de ideeën gaven met de rust, de zon en de openhaard een heerlijke week weg. De naturakaart, die ook in de cantina ligt, is heel fijn. Zeker in combi met de  3D-app voor bike en hike trails. En tijdens de Giro die we langs zagen flitsen, lunchten we heerlijk in Volterra. We hopen dat als we weer langskomen de geothermiek boring gelukt is!

11 mei 2024

alles van waarde is weerloos
wordt van aanraakbaarheid rijk
en aan alles gelijk
als het hart van de tijd
als het hart van de tijd

Lucebert

9 mei 2024

Zalig om weer op Lama te zijn! We hebben prachtige wandelingen gemaakt, met oa lunch bij "Vapori". Gegeten bij Il Calaferne en de Punto. Genoten van alle ontbijtjes met echt Lama brood met vijgenjam, de kazen, de wijnen en de olijven.

Vele boeken gelezen met de groene specht, de koekoek, de bosuil, de wielewaal en natuurlijk de roodstaart op de achtergrond. Genoten van de mooiste zonsopkomst! Bedankt dat we mochten genieten van deze "meravigliose" plek.

1 mei 2024

Als ik ons verblijf in dit fijne appartement op Podere Lama in een woord moet samenvatten dan is dat schoonheid. Schoonheid in de natuur om ons heen, in jullie paradijs, in al het mooie en lekkere eten waarvan we hebben kunnen genieten dankzij jullie tips en in jullie gastvrijheid. Maar ook in de schoonheid, de schoonheid in de inrichting van het appartement, sfeervol, mooie materialen, genieten van de details maar vooral van alle mooie keramiek om ons heen. Een stukje Podere Lama nemen we mee naar huis in de vorm van keramiek van Mattijn. Dank!

30 april 2024

Schoonheid

Schoonheid in de natuur om ons heen

Schoonheid in jullie paradijs

Schoonheid in het eten waar we van hebben kunnen genieten 

Schoonheid in het appartement

Genietend van de details en vooral het mooie keramiek om ons heen. Een stukje Podere Lama nemen we mee naar huis in de vorm van serviesgoed en een vaas van Mattijn. Dank!

27 september 2023

Het was weer heerlijk hier! Bijna 3 weken in de pipowagen en we zouden zo nog 3 weken willen blijven. Dank voor al het moois X

4 september 2023
Het was een feestje om hier na 6 jaar eindelijk weer te zijn. We hebben genoten van alles wat Lama te bieden heeft en zullen de kopermijnen wandeling nooit vergeten!

27 augustus 2023

Ons dagelijkse gebakje in de vorm van vers brood, zwemmen onder de sterrenhemel, geweldige nieuwe ontmoetingen tijdens de pizza avonden. Het is te veel om op te noemen en eigenlijk ook niet in woorden te vangen.

Wij vertrekken met een blij hart en als een rijker mens in de wetenschap dat er in Toscane een stukje paradijs ligt, waar wij zeker naar terug willen keren!


15 aug 2023
Een bijzondere plek is Lama. We hebben genoten en dank voor alle tips. Siena, Volterra, Colle di val d'Elsa, de restaurants, een en al heerlijkheid.


11 aug 2023
Wat ontzettend fijn dat wij last minute op deze fantastische plek onder de eik mochten staan. Wat een adembenemend uitzicht! We zijn nog steeds niet uitgekeken. Bedankt voor de gastvrijheid en het organiseren van de fantastische pizza avonden, vooral de eerste avond zullen we ons nog lang herinneren. Echt een topavond! De volgende dag heerlijk bijgekomen bij het zwembad, met dat fantastische uitzicht. We zijn helemaal tot rust gekomen.


3 aug 2023
Een heerlijke week hebben we gehad. Lekker gegeten, lekker gezwommen en gedronken maar vooral veel "la dolce far niente".


30 juli 2023
We genoten met volle teugen van jullie gastvrijheid, spontaniteit en enthousiasme. We hebben genoten van de film, pizza avond en reuzen bbq. We komen heel graag nog eens terug om de veranderingen op Lama met eigen ogen te zien.


27 juli 2023
Alls was leuk, lekker, lief en aardig! Op onze laatste dag naar het dorp gewandeld en daar bij de coop vonden we de kaas die we in Nederland niet konden vinden, de Bel Paese, heerlijk gekookt :-)


23 juli 2023
Een weekje Lama was precies wat we nodig hadden. De relaxte sfeer, de gezelligheid. De betoverende uitzichten, de prachtige sterrenhemel. De pizza party, de yoga sessie en natuurlijk iedere middag een verfrissende duik, of twee, of drie. Iedere avond even bomen onder de boom. Echt waar, de boom fluistert je wijsheid in.


22 juli 2023
Het was heerlijk bij jullie in het tiny house dat voor ons toch een pipowagen bleef! Het zwembad is super, heerlijk zout water , mooi uitzicht, lekker zwemmen!  En de pizza avondjes zijn goud waard, net als de filmavond.


14 juli 2023
Wat is jullie Lama prachtig, fijn, rustig, leuk en ontspannen! Genoten van de veels te leuke pizza avond (calzones zijn ook lekker) :-) Ook als jongste boekers ooit op Lama hebben we echt genoten, dus oprecht bedankt en wie weet tot een volgende keer.


3 juli 2023
Wat een prachtige oase van rust hebben jullie gecreëerd. In het zwembad uitkijkend over de Toscaanse heuvels met alleen de vogels en de krekels op de achtergrond. Helemaal zen! Iedere ochtend genoten van het vers gebakken brood en 's avonds van Goverts Limoncello. Voor ons was dit la Dolce Vita in optima forma!


3 juli 2023
Na een intensief jaar hadden we maar behoefte aan een ding: vakantie vieren op Lama! En dus kwamen we geheel tegen onze gewoonte in twee keer achter elkaar naar dezelfde camping. Wat was dat een goede beslissing want we hebben weer genoten!! Van de rust en de gemoedelijke sfeer. Van de natuur: voor het eerst in ons leven hebben we een wolf gezien in het wild! Van al het moois dat in de omgeving te zien is. En van de gastvrijheid. Dan vergeet ik nog bijna het prachtige zwembad, dat was echt genieten.

2 juli 2023

We hebben een heerlijk verblijf gehad op jullie mooie Lama en in het super tiny-huisje, een geweldig goed groot bed, keuken met alles er op en er aan,  een geweldig uitzicht, wat wil je nog meer in het mooie Toscane...


23 juni 2023
Toen we hier aankwamen rijden, begrepen we meteen waarom jullie verliefd zijn geworden op deze plek. Wat is het hier prachtig, rustig en "zen". We hebben genoten van de omgeving, de uitzichten en de vele bloemen in deze tijd van het jaar. Zelfs een beetje regen kon de pret niet drukken. Maar het meest hebben we genoten van onze dagen op Lama, het zwembad, de grote ronddraaiende bbq, de pizza avond en gewoon zitten bij ons heerlijke chalet. Zo is camping life ook iets voor ons. Bedankt en tot ziens!


16 mei 2023
Wat hierlijk om hier terug te zijn. Dit keer niet in onze tent maar heerlijk in de blokhut la Quercia met houtkacheltje.


5 mei 2023
Een dikke 10+ was onze kleine week bij jullie. Het huisje was heerlijk, zelfs met een dag regen. We hebben enorm genoten van de uitzichten, de prachtige bloemen, vlinders, insecten, groene bomen en velden, heerlijke wijn en de warme broden, de huilende wolven, burlende herten, roepende koekoek, cirkelende slangenarend, de gezelligheid, de geweldige tips voor het ontdekken van de omgeving, de zwijnensporen, de vijgenjam, de pizza van il Punto. Helaas is het alweer tijd om terug te gaan, we komen graag terug!


3 mei 202324 april 2023
Wat een heerlijke dagen hebben wij gehad! Zo vaak als we hier geweest zijn, we zagen weer nieuwe dingen, hoorden nieuwe verhalen, genoten van de plek, de natuur en de lieve mensen. En wat hebben jullie een werk verzet om deze plek zo fijn te maken. We zijn weer opgeladen en nemen fijne herinneringen mee terug naar Nederland.
il tappo ;-)

21 september 2022

We kwamen vanuit het drukke Pisa, Lucca en Cinque Terre op zoek naar rust en dat is precies wat we hebben gevonden. De (bijna) dagelijkse wandeling naar het dorp was voldoende inspannend om daar een cappucino te verdienen. Podere Lama is een hele fijne plek met vanuit onze pipowagen prachtig uitzicht en we hadden heerlijke bedden! Bedankt voor de gastvrijheid.

20 september 2022

We hebben hier gekampeerd in onze tent, toen in de pipowagen en in het appartement, we hebben dus echt een vergelijkend waren onderzoek gedaan en het was allemaal even fijn! Want de basis is gastvrijheid, aandacht en toewijding en dat alles, maar dan ook alles, geweldig goed verzorgd is!

13 september 2022

Wat een heerlijke plek om na een wandeling of een mooie fietstocht terug te komen. Relaxen bij de pipowagen of het zwembad met prachtige uitzichten en zoveel rust. De pizza avond was de kers op de taart!

3 september 2022

De zonsopkomst is zo mooi dat ik een foto ervan nu als achtergrond gebruik op mijn mobiel. Het herinnert mij aan de heerlijke tijd bij jullie. Deze plek gaat op ons lijstje de boeken in met vijf sterren en eentje extra!


27 augustus 2022

Een prachtige plek, fijne sfeer en hele lieve mensen! Heerlijk om te weten dat er een plek als deze bestaat. Wij komen zeker terug en nemen dan een groen harinkie mee :-)

21 augustus 2022

Een oase van rust, ruimte en natuur

17 augustus 2022

Toscane, het zachte land met haar 1000 bochten en heuvelen, waarachter iedere keer een prachtig uitzicht wacht. We hebben er dubbel en dwars van genoten. De koffie-tjes langs de weg, de liefde proef je gewoon. De zee, de zon, het huilen van de wolven bij volle maan, de regenboog in het dal, de regen, de rivieren en de bergen deden al onze zintuigen prikkelen. Hier, hoog en droog op Podere Lama is het leven goed. De oude eik, zijn takken raakten een snaar.

12 augustus 2022

6 dagen op Podere Lama is eigenlijk te kort om van al het moois in de omgeving te genieten. Bedankt voor alle goede zorgen, het heerlijke brood, het dagelijks flesje wijn, maar vooral voor de inspirerende passie van jullie waarvan wij ook een stukje mee naar huis nemen.

12 augustus 2022

Wat een belevenis om hier te mogen zijn!

11 augustus 2022
Nadat we vorig jaar besloten nooit meer te kamperen, zijn we na een week op deze plek weer heeeeelemaal om. Wij hadden het geluk jullie te vinden op internet, een paradijs voor alle mensen die bij jullie komen.

10 augustus 2022

10 dagen Lama waren heerlijk, rust en ruimte, betrokken mensen, pizza avonden, het prachtige nieuwe zwembad: geweldig! De mooie omgeving, de gezellige dorpjes dragen bij aan het Lama gevoel. En wat is er nu leuker dan een weg te moeten volgen die NIET op google maps staat :-)

7 augustus 2022

De eerste bries in de ochtend vertelt je wat komen gaat. Het wordt een warme dag met een belofte van geduld. Ga niet op pad fluistert de wind, blijf toch hier op Lama. De warmte laat de krekels spreken, zij wanen zich onbespied. De loomheid slaat toe, het lichaam snakt naar een siesta.

Een paar uur daarna geeft de zon toe, hij daalt verder tot acceptabel niveau. De warmte hangt nog in het huisje, rond de veranda spreekt reeds de wind.

De avond, de Toscaanse kleurenpracht. Later de bosuilen, zetten de nacht aan het werk. Bosgeluiden overstemmen nu de afnemende wind. De mens drinkt zijn laatste slok, droomt van het paradijs, waar hij de hele tijd al was, Lama, Lama ruist de boom, kom tot rust mijn vriend, slaap nu maar.

6 augustus 2022

Wat hebben we genoten van de prachtige omgeving, van het zwembad, de mooie zons-opkomsten en jullie gastvrijheid. We komen zeker terug maar dan in het voorjaar. Het frisse groene Italie willen we ook leren kennen. Ciao, ook voor de indrukwekkende boom.

5 augustus 2022

Eerste week van de vakantie dus vooral niets doen en loskomen. Dat lukt hier prima! Veel dank voor het wijzen van de weg bij aankomst ;-) Dank ook voor de pizza avond, heerlijk eten, leuke mensen, mooie plek, beter wordt het niet!

4 augustus 2022

We hebben het heel erg fijn gehad met de mooiste kampeerplek tot nu toe, dank voor alle gastvrijheid en de groeten aan de oude eik!

31 juli 2022

Het verblijf op Lama heeft onze huwelijksreis een onvergetelijke start gegeven. Oneindig veel dank voor de gastvrijheid. We hebben genoten van het heerlijke brood, het uitzicht, het zwembad, de rust en stilte, de gezelligheid. Met de heerlijke jam en olijfolie in onze koffer, zullen we ook thuis nog even terugdromen naar onze tijd hier.

28-juli 2022

Dank jullie wel voor de gastvrijheid op deze prachtige , stille plek. We hebben genoten van de rust, de mensen, het eten en het schitterende zwembad!

27-juli 2022

This place offered everything we could ask for. Every second of its peace and silence we enjoyed.

19 juli 2022


16 juli 2022

Govert en Mattijn, wat zijn jullie een lieve Lama's, we voelden ons prinsen en prinsessen op deze heerlijke plek. We komen zeker terug om van het zwembad te genieten :-)

12 juli 2022

Wat hebben we genoten!! Wat een mooie plek, de rust, de beestjes, lekker gegeten en lieve mensen! We komen graag terug!

17 juni 2022

De schoonheid van Podere Lama was bij aankomst een grote en aangename verrassing voor ons en dat bleef zo gedurende ons verblijf hier. Bedankt voor de vele tips en de gezellige avond bij het vuur. De week was veel te kort!

18 juni 2022

We hebben genoten van deze plek. Het zwembad is fantastisch. De zelfgemaakte spullen uit het winkeltje waren heerlijk en we hebben een voorraadje meegenomen. Arrivederci!

7 juni 2022

Een paradijs op aarde. De stilte, de rust. Waar vind je dat nog...?  Juist bij LAMA. Dank, we hebben genoten!

4 juni 2022

Het was heeeeeeeel fijn hier, dank daarvoor! Tot een volgende keer. We blijven komen totdat we net zo nonchalant als jullie de Pizza op de schep krijgen ;-)

4 juni 2022

Goede gesprekken, lieve mensen. lekker eten en goede wijn. We zullen voor altijd een beetje Lama zijn.


2 juni 2022

Tja daar zitten we dan, onze laatste avond na 3 weken op deze bijzondere plek. Morgen naar huis met heel veel dierbare herinneringen en gesteund door de weldadige rust van Podere Lama. Hier moet je niks, behalve genieten van al het moois om ons heen, de bloemen, de vogels, het wild, precies wat we nodig hadden!

29 mei 2022

Wow wat een plek!

We hebben een paar geweldige dagen gehad op Lama en in de omgeving. Heerlijk vers brood elke dag, met jullie zelfgemaakte beleg, een goed begin van de dag. We moeten terugkomen om van het zwembad te genieten!

25 mei 2022

Ontzettend bedankt dat we in dit mooie appartement mochten verblijven en voor alle goede zorgen!


18 mei 2022

Wat een paradijselijke plek hebben jullie in Toscane. Een paar heel luie dagen met alleen de geluiden van vogels en krekels en zo nu en dan een grasmaaier. Uitstapjes naar Siena en San Vincenzo, alles zat er in. Uiteraard moeten we nog een keer terugkomen om het zwembad te bewonderen en uitproberen.

Tip: we hebben heeeeerlijk gegeten bij La Calaferne en La Dispensa.


10 mei 2022

Deze Lama Koningsspelen zullen we nooit meer vergeten!


5 mei 2022

Na een hobbelige puzzelrit komen we aan op deze bijzondere plek. Een heerlijk huisje met alles erop en eraan. Genoten van Volterra, Siena en gezwommen in zee bij Follonica. Ook vonden we het warmwater zwemplekje in het bos bij Sasso Pisano. De pizza avond was top, dank voor de heerlijke bollen warm brood!


26 april 2022

De keuze om eerst een paar nachten in la Quercia te verblijven vanwege de regen was snel gemaakt Heel gezellig en warm met het houtkacheltje. Gelukkig is onze oase vakantie nog niet voorbij en gaan we 10 meter verderop verder vieren... in dit prachtige landschap. 

12 oktober 2021

Wat een rust, stilte en vergezichten! Ondanks dat we hier maar een paar dagen waren hebben we veel van de omgeving gezien. Het weer was prachtig en voor de koudere avonden heerlijk de houtkachel aan.

2 oktober 2021

Wat een stress was dat toen we hier vorige week naar toe reden, jullie route en uitleg in de hand.  Maar toen we het laatste bergje overreden, waar je niets ziet, waren we opeens in het paradijs. Wat een prachtige locatie, wat een rust, wat een adembenemend mooi zicht vanaf onze plek. Exact wat we zochten. Vanaf nu maken we in onze "Ferrari" de lekkerste pizza, bedankt voor de "cursus". Ook bedankt voor de culinaire en culturele tips. Maar vooral dank voor het zelfgebakken ovenverse brood elke ochtend, overheerlijk! Dagelijks ontbijt bij de mooiste zonsopgang. Bij ons in Vlaanderen zeggen we dan: "Meer moet dat niet zijn!"

23 september 2021

We hebben een top vakantie gehad! Geweldig lieve mensen, een super plek en mooie zonsopkomst. Ook de pizza avond was heel gezellig, we komen zeker terug!

6 september 2021

Wat een plek zeg, ongelofelijk, wat zijn we blij dat we Lama gevonden hebben! Er hangt hier een sfeer die je niet uit kunt leggen in woorden en foto's.

28 augustus 2021

Wat hebben we genoten van deze heerlijke plek, de prachtige dorpjes en authentieke restaurantjes in de buurt

26 augustus 2021

We hebben het heerlijke vakantie gehad op deze fantastische plek en gaan uitgerust weer naar huis. DANK! Wellicht een keer terug om een heldere zonsopkomst te zien ;-)

23 augustus 2021

Deze plek is niet met foto's vast te leggen. Je moet het beleven, voelen en opslaan.

20 augustus 2021

Bedankt voor deze zalige paar dagen rust en gezelligheid. We hebben enorm genoten van de omgeving , het zwembad, de pizza-avond, het vijgentaartje. We komen hier graag nog eens terug.

19 augustus 2021

Nog heel veel plekjes in Toscane bleven voor ons verborgen en dus is de kans heel groot dat we terugkomen!

19 augustus 2021

We hebben het super fijn gehad op Lama in het huisje la Quercia. Een beetje het gevoel dat we in een "olijf olie" reclame waren beland. Wat vooral zo leuk is , is dat alles met veel aandacht en zorg is bedacht en gemaakt. Zoveel oog voor detail. Verder een hele gezellige pizza-avond gehad en genoten van de abrikozenjam. We hopen in de komende 18 jaar kinderen te hebben, maar daarna komen we terug.

19 augustus 2021

We hebben heel erg genoten van het warme weer, de rust en de prachtige vergezichten. Nog veel plekjes in Toscane bleven voor ons verborgen en dus is de kans heel erg groot dat we terug komen.

16 augustus 2021

Dank voor jullie goede zorgen (appje toen onze booking geannuleerd dreigde te worden bij Natuurhuisje, krukken voor mijn knieblessure). We hebben een heerlijke week gehad. Bonuspunten voor ons terrasje en de tegels in de douche (die wil ik thuis ook). Genoten van de wielewaal en etentje bij de Punto, echt superleuk. We zijn helemaal tot rust gekomen.

13 augustus 2021

Wij hebben het hier enorm naar ons zin gehad. De pizza-avonden, het sterrenkijkavondje, het kubb-kampioenschap, de lekkere wijn, de pasta-saua, de nachtdieren die nieuwsgierig het terrein komen verkennen en niet te vergeten jullie hart voor deze plek!

9 augustus 2021

Vanaf het eerste moment dat we onder de eik stonden viel er een rust over ons heen. Deze plek voelde meteen als thuis. Wat hebben jullie er een bijzondere plek van gemaakt! We gaan elkaar zeker nog zien. Zo nu eerst een Lamacello ;-)

4 augustus 2021

Na 6 nachtjes tussen de "Lama's" kom je er achter dat hier 3 zonnen je leven (tijdelijk) verlichten:

06:00 uur: nummer 1 in zicht

08:00 uur: nummer 2 met versgebakken brood

??:?? uur: nummer 3 zie je overal en nergens.

Deze drie samen verwarmen je tijdens je verblijf. Mille grazie.

3 augustus 2021

Wij hebben ontzettend genoten van een week in pipo il Pino. Zo lekker geslapen, je kan je zelfs als je lang bent heerlijk uitstrekken! Dank jullie wel voor dit heerlijke verblijf. Lama is echt 1 van mijn favoriete plekjes op aarde!

1 augustus 2021

Wat is het hier heerlijk! Twee jaar hebben we hiernaar uitgekeken. Twee weken totale rust en ontspanning. Een compleet & liefdevol ingericht appartement, een fantastisch uitzicht, een heerlijk zwembad, 2 super pizza avonden, t winkeltje was fanatstisch: wij hebben genoten! Wij komen graag nog een keer terug :-)


28 juli 2021

Dit was echt ons beste "kantoor" ever!

Wat een heerlijk plekje en wat hebben we genoten van de rust, de omgeving, de natuur (en het dagelijks brood). Een week is eigenlijk veel te kort. Dus wie weet tot een volgende keer!

23 juli 2021

Dank voor de gastvrijheid waarmee jullie,  jullie gastvrijheid delen.De dieren, de omgeving, het versgebakken brood, de rust, de sterrenhemel, we zullen het niet snel vergeten.

19 juli 2021

Heerlijk om jullie onder aan de berg te mogen staan. De wilde dieren, de heerlijke verse vijgen, de pizza-bak les, de serene rust en als klap op de vuurpijl de BIOScoop-avond. Dank jullie wel!

16 juli 2021

Tweede jaar vakantie op Podere Lama! Opnieuw enorm genoten van alles: de natuur, het weer, de wandelingen, voetbalavond, pizza avond, de BBQ, iedere morgen vers gebakken brood.....wat bijzonder wat jullie doen voor jullie gasten dank voor de hartelijke gastvrijheid!

9 juli 2021

Dank voor jullie gastvrije ontvangst, de gezellige avonden met pizza en kampvuur.

Op deze schitterende plek met mooie vergezichten is het goed "landen" en kom je echt tot rust. We komen graag nog een keertje terug (op de fiets).

8 juli 2021

We hebben ontzettend genoten van ons verblijf in de pipowagen, wat een prachtig plekje! We hebben genoten van de: hangmat, het zwembad, de natuur met vossen uilen en reeën. Arrivederci!

8 juni 2021

Wat hebben jullie een oase van rust, ruimte, stilte en vrijheid gecreëerd! Een droom vol passie en dat merk je aan alles. Dank!

Wat een mooie historische plek is dit, bijzonder, ook dat voel je aan alles, je kan je fantasie de vrije loop laten.

Het plekje onder de eik is er een om te koesteren. We zagen zon, regen, bergen, reetjes een vos en tientallen vuurvliegjes, magisch! De regenboog maakte het af.

whatabouther.nl 


31 mei 2021

Echt een paradijs was het eerste wat we dachten toen we aankwamen. We hebben genoten van de rust, natuur, vriendelijkheid en jullie heerlijke ontbijtje. We komen graag nog eens terug!


10 november 2020

Zeven weken geleden kwam ik hier op zoek naar een plek waar ik een tijdje kon verblijven in de natuur met rust en ruimte. Dat kan je hier zeker vinden. Het is oorverdovend stil zodat je zelfs het verenkleed van een groep overvliegende vogels hoort. Eindeloos of kort wandelen en bijna niemand tegenkomen. Genieten van het mooie uitzicht, de opkomende of ondergaande zon. Een blije plons in het natuurbad. En gespot: heel veel herten met witte kontjes in de vorm van een hart. Wandelende tak, zwijnen en vooral geknor, uilen spechten, vos voor mijn deur, eekhoorn. Heel leuk! Een geborgen plek met veel zorg en aandacht voor alles wat hier gemaakt is. Ook met slechter weer is het binnen in het tiny huisje heerlijk toeven met schilderen of boek lezen. Het huis en douche picobello afgewerkt en uitgerust! Welkom en gastvrij ontvangen, goed verzorgd! Ik heb genoten!


20 september 2020

Hoe hartelijk wel gekomen kan je je voelen.....

Hoe blij kan je zijn....

Hoe geweldig en paradijselijk kan een plek, met zoveel geschiedenis, een bijzonder vakantie te bieden hebben.....

Perfect stay!


18 september 2020

Wat hebben wij genoten van een week op deze plek, een cadeautje, even ontsnapt aan de corona-crisis. Doodop na onze ploeterende wandeltocht naar Rocca Silana, maar het hoofd wel leeg. Lekker lezen, een glaasje heerlijke limoncello als slaapmutsje. Dank voor de gastvrijheid! 


18 september 2020

Na een druk en spannend jaar waren wij toe aan rust, daar zijn we zeker aan toe gekomen. Iedere ochtend wakker worden bij de mooie oude eik, waaronder we wakker werden met een kop koffie en de eerste zonnestralen. De handige tips in het boekje zijn geniaal. Lekker lezen, in de hangmat liggen, zwemmen, 's avonds rondom het grote vuur met lekkere wijn en zelfgemaakte limoncello. Die gaan wij thuis ook maken met jullie recept!


16 september 2020

Wat een heerlijk appartement met mooie uitzichten! Ook op het mooie terras hebben wij genoten. We hebben archeologische opgravingen uit de Etruskische tijd bezocht en een warm water bron waar je een heerlijk warm bad kon nemen bij Sasso Pisano. Ook de wandeling C12 naar de top is een aanrader.


11 september 2020

2 weken op Lama doorgebracht, prachtige plek, nog nooit zoveel dieren gezien. Mooi gerestaureerde boerderij en perfecte gastheer. We komen zeker nog eens terug!


10 september 2020

We hebben immens genoten van deze mooie plek. We komen zeker nog eens terug om van het landschap en de lieve mensen te genieten. Onze score: 1 das, 2 fazanten, 2 herten, 1 haas, 1 vos, 1 slang, 6 kikkers


2 september 2020

Het stormt, de tent kraakt en piept en boven ons kraakt de 700 jaar oude eik, die vast zwaardere stormen heeft doorstaan. Zijn enorme bladerdak strekt zich behoedzaam boven ons uit en geeft ons zijn eeuwenoude bescherming. De gevallen bladeren luiden een vroege herfst in, maar binnen is het warm en behaaglijk. De tikkende eikels op het tentdak proberen regen na te bootsen, maar die moet zijn weg nog vinden over het hobbelige, onverharde bospad dat Podere Lama scheidt van de rest van de wereld. Onthaasten, tot rust komen en genieten. Dank jullie wel voor de goede zorgen en de geweldige gastvrijheid! Wij komen graag een keer terug!


16 augustus 2020

Dat wij deze sprookjesachtige plek hebben uitgekozen was een lot uit de loterij. De perfecte plek om tot rust te komen in de prachtige natuur maar ook om de gezelligheid op te zoeken van jullie warme Podere Lama familie. ps nu al heimwee.....


31 juli 2020

In maart kwam plotseling die vreselijke corona periode, wij zagen ons plan om naar Lama te komen langzaam verdwijnen. Echter 17 juni kregen wij groen licht, wat waren we blij! Het is werkelijk een paradijs. Wat een rust, wat een prachtige natuur. Onder andere puttertjes, groene specht, wielewaal en de gier gespot. We vonden het ontbijt ook puur verwennerij. We hebben enorm genoten en komen graag een keer terug.


24 september 2019

stilte

toch horen

de natuurlijke geluiden

het geeft je ruimte

rust


18 september 2019

We hebben genoten van:

de stilte en de rust

jullie gastvrijheid en behulpzaamheid

jullie prachtige plek in Toscane

de Italiaanse mentaliteit

de heerlijke vijgen, wijn, bier, limoncello

de gezellige pizza avond

het adembenemende uitzicht

de mooie zons- en maans opkomsten

de eeuwenoude eik

ons eigen 1e rangs terras!

het mooie appartement


9 september 2019

Oorverdovende stilte, wat een ontzettend fijne plek om te zijn, een deken van rust en kalmte. We komen zeker terug om hier nog eens van te genieten!


6 september 2019

We kwamen aan met een vol hoofd en vertrekken met een vol hart. 


5 september 2019

Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van deze mooie plek. De laatste week van onze vakantie, op Lama, was de kers op de taart.


1 september 2019

Even helemaal uit de tijd en leven in het ritme van de natuur. Een fantastische plek waar dit zomaar gebeurt.


24 augustus 2019

Na lang zoeken toch gevonden, een heerlijke plek in het mooie Toscane. Een weekje wandelen, lezen en lekker eten. Het tiny huisje en Lama waren hier een perfecte plek voor.


22 augustus 2019

What a great kind of holiday! Thanks for the great heartwarming stay, the good food, the incredible view!


21 augustus 2019

Lama, Podere Lama, betekent nu voor ons verrijking!

Verrijking van je woordenschat: pizza schep, bronwaterzwembad, koelkastrekening. Maar ook verrijking van cultuur: musea in Massa Marittima, in Siena, geothermie museum in Lardarello, kerkje in Castelnuovo. Verrijking van kennis van de natuur: stekelvarken gesnuif, stoom wandel route, zwavel putten, wandelpaden weg bewijzering zoektocht. Maar vooral verrijking van ziel en geest! Rust, mooie gesprekken, warme aandacht, onverwachtte ontmoetingen.


18 augustus 2019

Op Lama doe je meer dan uitrusten, het grote genieten! Warme herinneringen gaan mee naar Fryslan, de geur van Lama, het zwembad, pizza avond, de tiramisu samen gemaakt met sous chef Govert, de vijgentaartjes, de gastvrijheid. De hoge kwaliteit van de restaurantjes in de omgeving, puur genieten! Lama een pareltje om tot rust te komen.

 

17 augustus 2019

12 augustus 2019

Onverwacht hier terecht gekomen, het was fantastisch! Met zelf geschoten zwijn en pizza avond, een hele bijzondere plek onder de oude steeneik. Tot ziens!


11 augustus 2019

Na een prachtige rit door het weidse en glooiende landschap van Toscane sla je in Castelnuovo rechtsaf en verlaat je de bewoonde wereld. Een spannende onverharde weg brengt je ineens naar een heel eigen wereldje op de berg, Podere Lama. Deze kleine wereld ademt de vanzelfsprekende sfeer van rust, respect en vriendelijkheid. Zo is het opgezet en zo is het ook letterlijk degelijk gebouwd. Alles is in orde en daarmee is het verblijf hier zo fijn: de sfeer, het materiaal, de zorg die aan deze plek is besteed. Een kleine wereld met een groot hart.


11 augustus 2019

Wij hebben enorm genoten van deze wonderlijke plek. Van het wijn feest in Pomarance, espresso op het dorpsplein, pizza di Lama, heerlijk. Rust ruimte en een mooie omgeving daar kunnen we wel weer even op teren. Complimenten ook voor de zelf geproduceerde produkten!


10 augustus 2019

Wat hebben we genoten! De rust, de ruimte, de locatie en vooral de vriendelijkheid en gastvrijheid. Het was fantastisch! Ongetwijfeld tot ziens!


7 augustus 2019

Wat een geweldige mooie plek!  Het prachtige uitzicht, elke ochtend weer genieten.


5 augustus 2019

Dank je wel dat wij van jullie paradijs gebruik hebben mogen maken. Rust, gezelligheid, warmte en vooral gastvrijheid.


4 augustus 2019

Per ongeluk jullie website gevonden, even gekeken en direct geboekt. Daar hebben we geen spijt van! Podere Lama is een fantastische plek! Heerlijk rustig, mooie natuur, heerlijk eten. Heel leuk ook om je eigen pizza te bakken! Wij komen graag nog eens terug. Sterker nog: tot volgend jaar!

 

Wij hebben genoten van ons veel te korte verblijf bij jullie!

Wat een open sfeer en een heerlijke omgeving. We voelden ons meteen thuis door jullie gastvrijheid en het super mooie huisje. Het huisje heeft ons goed beschut tegen de geweldige storm, dat maakte het extra gezellig binnen. Wij zeggen tot snel omdat wij zeker terugkomen!


7 juli 2019

Dank jullie wel voor het ontwoekeren van deze schitterende plek op aarde!

De eerste aanblik was verstrekkend voor mij: letterlijk en ook voor welk gevoel het mij opleverde. Een gevoel van weemoed dat ik nog niet echt kon plaatsen maar wel heel goed voelde en verbindend met de geschiedenis. We hebben een heerlijke week gehad en ga met een relaxed en voldaan gevoel weer naar Nederland.

 

27 juli 2019

De aanblik van de vallei

Vanaf 'ons' terras

De rookpluim achter de bomen

Die vanuit de aarde is ontstaan

De sterrenhemel vanuit het slaapkamerraam

De huissprinkhaan die maar bleef logeren

De krekels, de gaaien, groene specht

Het parkje in het dorp

De wandelingen en vriendelijke begroetingen

De terugkeer op de Podere en dan weer:

Die rust

Om nooit meer te vergeten

We willen jullie bedanken voor alle gastvrijheid en de mogelijkheid om te verblijven op deze plek! We hebben het onwijs naar ons zin gehad en we hopen nog eens terug te komen om op zwijnen te jagen en bomen te kappen. Ciao

 

14 juli 2019

Je zou de tijd vergeten op deze stek. Wat een geweldig mooie locatie in the middle of nowhere, een klein paradijs. Het mooie weer en alle ingrediënten van Lama hebben ons een fantastisch vakantie gevoel gegeven.

 

4 juli 2019

Wat een paradijs is het hier! We hebben 3 weken genoten van ons tiny huisje il Pino en gaan opgeladen en vol plannen terug naar huis. De omgeving is prachtig met z'n flora en fauna (herten, vuurvliegjes show, hagedissen, reuze padden, landschildpadden, vlinders, stekelvarkens, neushoornkevers enz…). De 2 dagen op Elba waren geweldig, echt top en huur daar een scooter!  We Love Lama ...….

 

7 juni 2019

Warm ontvangst, heerlijk verblijf, hulp bij werkelijk elke vraag: dit is een fijn verblijf geworden in een super huis, super plekje met jullie als exponent! We gaan zeker terug komen want er zijn nog zo veel zaken te ontdekken in de omgeving....

 

19 mei 2019

Dit hadden we veel eerder moeten doen! Wat een plek!

Wij komen graag nog eens terug.

 

18 mei 2019

De tijd is voorbij gevlogen! Wat een prachtig appartement is dit, echt heel bijzonder en mooi gemaakt. Heerlijk geslapen in het fijne bed en vooral veel plezier gehad van de mooie houtkachel!


16 mei 2019

Een heerlijk verblijf met: roepende koekoek, blaffende herten knorrende zwijnen, warme douche, inspirerend toilet, Pizza avond, rode wijn en Italiaanse route beschrijvingen. Door het weer optimaal genoten van het complete interieur van onze pipowagen.


3 mei 2019

Wat hebben jullie een prachtige plek en wat fijn dat wij daar van mogen genieten! Bedankt voor de gastvrijheid en misschien komen we nog eens terug om van het prachtige uitzicht te genieten.


25 april 2019

De eerste gasten van het seizoen! Hele fijne dagen hier gehad en een aantal mooie uitstapjes: Volterra, Siena en lekker gewandeld. Dit was onze eerste kennismaking met Toscane, zeker voor herhaling vatbaar! We hebben nog 2 wilde zwijnen met 8 jongen en een ree'tje gespot. Hartelijk dank voor de fijne dagen!


30 september 2018

De laatste gasten van het seizoen. Wat een heerlijk plek hebben jullie hier. Eigenlijk hoef je niet eens meer op pad. Maar toch veel gezien en gedaan. Bedankt voor alle tips en de rust waar we naar op zoek waren. De week was veel te snel voorbij. Tot snel.


23 september 2018

Lama straalt niet alleen rust uit maar vooral karakter. Wat een historie. Prachtig om te zien hoe jullie dit met liefde passie omarmen. Keep on going! P.S. Knuffel voor Fabrizio.


18 september 2018

Eenmaal aangekomen hoor ik maar één woord…..WOOW….!!! Wat een geweldige hartverscheurende, adembenemende, rustige, prachtige plek vind ik hier. 


28 augustus 2018

Kronkelige weg. Oase van Rust. Stilstaand verlangen. Wat een heerlijke tijd hebben we gehad op deze plek onder de zon. Langs een eeuwenoud pad. Bij een eeuwenoude bron. Dank voor jullie gastvrijheid.


22 augustus 2018

Wat nou God in Frankrijk. Het paradijs is hier op Podere Lama!

In alles is de liefde en passie te voelen waarmee jullie deze toch al mooie plek vormen tot een paradijsje. Zwemmen tussen de vlinders, hangmat met uitzicht op het dal, de altijd gevulde Cantina, te veel om op te noemen. 


21 augustus 2018

Wat een ongelooflijk fijne plek is Lama. Rust, stilte, vogeltjes, prachtige adembenemende natuur, zons op- en ondergangen, vallende sterren en nog duizend andere dingen. Alles even mooi. Wij komen zeker terug. 


11 augustus 2018

Het appartement is heerlijk, luxe en toch buiten. Adembenemend wat een uitzicht. Pizza in het dorp bij il Punto is heerlijk. Strand bij Follonica is heerlijk. We hebben een heerlijk week gehad. Veel succes met Podere Lama. 


8 augustus 2018

Wij hebben erg genoten van de stilte. En heerlijk om te werken in zo’n goed uitgeruste keuken. Wij kunnen niets verzinnen wat ons verblijf op Lama nog beter had kunnen maken. 


4 augustus 2018

Fijne week gehad in een superhuis met prachtig uitzicht. Veel gezien, zoals; Sasso Pisano met wandeling C12 door Parco Geotermica, Monte Castelli, Volterra, Siena en het gratis Museo Geotermica in Lardarello.


3 augustus 2018

Toscane is prachtig en Podere Lama is hierin een schitterende plek. We hebben twee fantastische weken gehad. Leuke ontmoetingen, schitterende dorpjes, wijds strand, hobbelige weggetjes, mooie wijnen en fascinerend, stoom uit de grond. 


27 juli 2018

We hebben het hier echt geweldig gehad! Waanzinnig mooie plek en totaal het vakantiegevoel gekregen. Super bedankt voor de gastvrijheid, de mooie plek en de goede sfeer. 


Op de website lees je alleen korte quotes maar onze gasten schrijven werkelijk geweldig proza. Een paar pagina's om een beetje een gevoel te krijgen zie je hieronder. Klik voor een vergroting. 14 juni 2018

Wij wensen jullie nog heel veel succes met Podere Lama. Zo’n uniek project met een klare visie, gedragen door heel enthousiaste en warme mensen, kan alleen maar slagen. Dank voor al het moois dat jullie te bieden hebben. 


Mei 2018

Een paar herinneringen: de duizende sterren, de geur van brandend hout, die elke dag weer andere en altijd mooie uitzichten, nachtegaal, uil, koekoek, krekels, de stilte vol geluid, het prachtige huis, Florence, Siena, Radicondoli en nog veel meer. 


We hebben enorm genoten en gaan met rust in ons hoofd terug naar Nederland. Prachtige plek hebben jullie hier. Dank voor de warme ontvangst en de leuke gesprekken. 


6 juli 2017

We hebben genoten van de wandelingen naar het dorp, de koffie op het dorpsplein, de prachtige omgeving en de mooie vergezichten. Alles is met evenveel liefde, aandacht en respect gemaakt. 


4 september 2017

Wat een heerlijke plek hebben jullie gecreëerd met jullie familie. Heel fijn dat we daar een poosje van mee mochten genieten. Het chalet is ons goed bevallen en we komen graag een keer terug.


18 september 2017

De rust is oorverdovend. Stil maar zelfverzekerd vertelt de stokoude Eik aan mijn linkerflank zonder woorden wat er tijdens zijn 700-jarige leven onder zijn bladertooi voorbij is getrokken. Er heerst harmonie op dit landgoed van Podere Lama.

9 mei, 2017

De rivier de Pavone, ronduit genoten daar van het kabbelende water, rust en schoonheid. En genoten van al onze uitstapjes, wandelingen en meer, een onvergetelijke ervaring. 


3 juli 2017

Dank voor jullie gastvrijheid op Lama. We hebben genoten van het prachtige Toscane, de superleuke pipowagen, de rust en vergezichten op Lama. Voor ons de eerste keer in Toscane, we komen zeker nog weer terug.


20 juli 2017

Govert, je bent een open en eerlijke gastheer. We hebben ons hier vrij en op ons gemak gevoeld en komen zeker nog eens terug. Het lijkt ons heel leuk om dan een pottenbakkerscursus van Mattijn te krijgen. 


11 augustus 2017

Al liggend in een hangmat, af en toe een duik in het zwembad en 's avonds genieten van een zelfgemaakte pizza. Een dag op Lama is allesbehalve een straf. 


4 september 2017

Lama is de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes in Toscane. Siena, Florence, Volterra, San Gimignano, om maar wat plekken te noemen die wij hebben bezocht. En op Lama zelf kom je heerlijk tot rust. Zelfs tijdens een onweersbui voel je je veilig in de pipokar. 


21 mei 2017

De route vanaf Castelnuovo naar Podere Lama is verbazingwekkend. Eigenlijk denk je steeds dat je verkeerd gereden bent. Maar niets is minder waar! Wat een paradijs op aarde. Een aanrader voor iedereen die natuur en rust zoekt. 12 juni 2017

Prachtig appartement, volledig uitgerust, heerlijk balkon en open haard. Voor ons de ideale uitvalsbasis voor mooie wandeltochten in Riserva Naturale die Monterufoli. Heerlijk gewandeld in de prachtige natuur.


Juli 2017

Een zuiver stukje Toscane en een statelijk verheven Podere Lama. Een kundig balans tussen vrijheid en verbinding. Mattijn en Govert, bedankt hiervoor. Jullie behouden hier vast het paradijs. 
Tips: Zwemmen in de Pavone naast San Dalmazio. Vijgen plukken. Parco Geotermica in Larderello. Relaxen onder de oude eik.


Een weekje Toscane op Podere Lama, wat is dat heerlijk! Een plek waar je goed tot rust kan komen en wil je iets weten dan staan Govert en Mattijn voor je klaar. Hartelijk bedankt voor deze heerlijke week, we hebben genoten. 


27 juli 2017

Prachtige plek
Oorverdovende stilte
Dromen worden waar
Eerlijke en gemeende gastvrijheid
Rust en ruimte
Enthousiaste eigenaren

Leve
Al deze
Mooie
Aandacht voor

La Dolce Vita


10 september 2017

Wat hebben we enorm genoten van dit heerlijke huis, het prachtige land eromheen, het uitzicht, het zwembad, de hangmatten, de rust, respect voor mens en natuur, het heerlijk eten, de gezelligheid, Siena, de wandelingen, de zon en van elkaar.


20 september 2017

Deze plek is magisch en doet wat met je. Het nodigt uit om te zijn. Het is lastig te omschrijven maar voor ons was het hier mogelijk om de rijkdom van eenvoud te ervaren. Wat een beleving. 25 september 2017

Eind van de wereld. Wat een uitzicht. Wat een stilte. Wat een gastvrouw en gastheer. Wat een omgeving. Wat een heerlijk appartement. De lat ligt nu wel erg hoog voor andere locaties. 


7 juni 2017

Wat een rust, wat een eenvoud en wat is het leven dan simpel en goed. Vier dagen La dolce vita gehad. Bijzonder om te zien met hoeveel enthousiasme, liefde en aandacht jullie de boel runnen, een groot warm bad. 


3 juli 2017

Op de boot van Elba naar Toscane vinden we online de kleine Podere Lama. Daar willen we naartoe. Na een zoektocht door het bos worden we door boswerkers de weg gewezen. Wat een mooi plekje, rust en stilte. Dank je wel lieve mensen. 


6 juli 2017

Zeven dagen mogen beleven op deze heerlijke camping. Iedere ochtend ontbeten met een prachtig uitzicht.  Onderweg naar etentjes of activiteiten hebben we nog een familie zwijnen gezien en mooie overstekende hertjes.


14 juli 2017

We waren verrast door de dieren die we gezien hebben; een familie wilde zwijntjes, een hert, een schildpad en een doodgereden slang (die was het minst leuk:-). Heel bijzonder om zoveel dieren in het wild te zien. Veel dank.


15 juli 2017

We hebben nog maar een paar dagen op deze leuke camping gestaan maar we zouden nu al langer willen blijven dan afgesproken. Het is genieten hier. Kampvuur, zwembad, pizza-avond en de wijn zijn allemaal heerlijk. 


20 juni 2017

Dank voor de heerlijk twaalf dagen onthaasten. De gastvrijheid staat bovenaan, maar vergeet ook niet de rust, omgeving, zwembad, beesten, pizza en mooie tentplekken. 


Juli 2017

Welke datum het is, weten we niet. Da’s vakantie. Wat een heerlijke plek. Rust, stilte, gastvrij, vuur, pizza’s bakken, mooie mensen ontmoeten, een beetje regen, naar de sterren kijken. We gaan niet graag weg. Tot een volgende keer. 

Juli 2017

Het was superfijn hier. Schitterende omgeving, heerlijk rustig op de camping. Alles goed georganiseerd. Een aanrader. Tot nog eens!


24 augustus 2017

Met veel plezier hebben we onder de zeer oude eik gestaan. ’s Morgens vroeg eruit om herten te gaan spotten als we wakker werden van het burlen. Alle leuke bezienswaardigheden uit het boekje gezien en fijn gewandeld. 


25 augustus 2017

We overwegen ernstig om volgend jaar weer terug te keren. Bedankt voor alles namens de hele Frielink familie.

5 september 2017

Het boekje met tips is erg leuk. We hebben er verschillende locaties bezocht. Il Punto is echt een aanrader en we vonden het gezellig om samen daar te eten. Bedankt voor alle mooie verhalen. 


13 september 2017

Dat we hier terugkomen is een garantie. Wat een bijzondere plek en wat een bijzondere ontmoeting. Alsof we elkaar al jaren kende. 


14 september 2017

VUUR (Hartelijk, Warmte, Passie, Enthousiasme, Pizza’s bakken, Zon)
WATER (De Bron, Krachtig, Doorzettingsvermogen, Vitaliteit, Zwembad)
LUCHT (Wind, Gesprek, Humor, Zuiver, Oude Eik, Positiviteit)
AARDE (Landgoed, Realiteit, Geur, Werken, Bergweg, Dankbaarheid)


E-mailen
Bellen